Instagram chatbox toevoegen aan Stories

Instagram heeft een nieuwe functie in Stories: de chatbox. Met deze functie kun je vanaf jouw account een story plaatsen en een chatbox eraan toevoegen. In deze blog laat ik je met een stappenplan zien hoe je dit doet. Deze functie biedt veel mogelijkheden, ik laat je er hier een paar zien.

Waar vind je de Instagram chatbox?

De chatbox vind je onder Instagram Stories. Maar hoe voeg je de chatbox toe? Ik geef je een stappenplan.

Instagram chatbox toevoegen

  1. Ga naar Stories door in je account op het camera icoontje linksbovenin te klikken.
  2. Plaats een story. Je kunt een foto of video plaatsen of een eerder opgenomen video of foto uploaden door omhoog te swipen.
  • Onder het icoontje rechtsboven (vierkante smiley met omgevouwen hoekje) kun je functies zoals polls, stickers en de chatbox toevoegen.
  • Zie je de functie ‘chatten’ nog niet (bij mijn accounts duurde het een paar dagen voordat deze optie werd toegevoegd), dan heb je even geduld nodig. Instagram rolt nieuwe functies vaak stapsgewijs uit. Binnen een paar dagen krijg je de optie te zien.
  • Ik heb de Instagram chatboxfunctie toegevoegd en al even getest vanuit mijn persoonlijke account. Ik weet dat een aantal van mijn volgers ook de New York marathon lopen, en startte een chat om met deze mensen een chatgroep aan te maken. Zo zag mijn story eruit. Als iemand klikt op ‘chatten’, krijgt diegene te zien: verzoek ingediend.
  • Aan de chatbox kun je niet zoveel aanpassen. De tekst boven het chatvenster is wit, het enige wat je kunt aanpassen is het kader van de chatbox. Deze is in een paar kleuren aan te passen. Ik heb gekozen voor groen-blauw. Je kunt de kleur aanpassen door op de chatbox te tikken. De tekst bij de chat kun je wel aanpassen. Let op: dit wordt meteen de naam van je chatgroep die bij iedereen zichtbaar blijft.
  • Als mensen een aanvraag doen om mee te chatten, krijg je dit te zien:
Instagram chatbox uitnodiging socialbee

Groepschat starten Instagram

  • Als laatste stap start je de chat door te starten met typen:) Je kunt bijvoorbeeld een vraag stellen om het gesprek te openen, of zelf starten met iets te vertellen. Let op als je als bedrijf hiervan gebruik maakt: Het is een chatfunctie, geen manier om misbruik te maken van toegang tot de DM-inbox van je volgers om ze te spammen.
  • Na het starten van de chat kun je zelf meer volgers uitnodigen om mee te doen aan de chat. Nogmaals, maak hier geen misbruik van, maar denk goed na wie je tot dit selecte gezelschap wilt uitnodigen.
  • Zorg ook dat je goed nadenkt over het onderwerp van je chatbox, en gebruik deze functie alleen om het gesprek aan te gaan. Het is een soort ‘backstage’ voor mensen die je Stories al kijken. De mensen die hebben gevraagd om mee te doen in de chat, staan open voor jouw verhaal, maar willen vooral met anderen praten over het onderwerp dat je aan jouw chat meegeeft. Happy chatting!