Je doelen bereiken door Better Journaling

https://www.socialbee.nl/wp-content/uploads/2017/03/IMG_3283-1050x788.jpg

In mijn vorige blogs vertelde ik over doelen bereiken op sportief gebied (mijn eerste marathon!). Dit keer wil ik het hebben over doelen behalen in mijn werkende leven.

Ik kwam via Twitter in contact met Tanja de Bie van “I Have So Many Ideas” over haar Day by Day 13 week Journaling boek, waar ze een testversie van had uitgegeven. We hadden contact via e-mail en ik bood aan de journal te testen, en beloofde haar een review te schrijven. Voilà!

Doelen bereiken door Better Journaling

Doelen bereiken door journaling

Wat wil ik bereiken met SocialBee, mijn eigen bedrijf, terwijl ik ook 36 uur per week werk als communitymanager bij het leukste goede doel van Nederland?

In de kerstvakantie dacht ik daar veel over naar. Ook waren we toen op zoek naar een nieuw huis (dat we ook gevonden hebben na ruim een half jaar zoeken, hoera!). Veel dingen aan mijn hoofd de laatste tijd, want intussen heb ik ook mijn eigen huis te koop gezet en zelf verkocht. Pittige tijden!

Maar SocialBee blijft altijd in mijn hoofd rondzoemen. Ik wil meer.

Focussen is als ondernemer niet mijn sterkste kant. Het liefst ben ik met 10 projecten tegelijk bezig, ik heb altijd ideeën in mijn hoofd. Die ik vaak ook opschrijf. Kijk maar eens naar de verzameling ideeën die ik (lekker oldschool op papier) bijhoud in veeeeeeel notitieboeken:

Verschil tussen notitieboek en journalJournal gebruiken om doelen te bereiken

Ja ik heb wel iets met notitieboekjes geloof ik…

Maar we hebben het nu over journaling. Wat is dat precies? Google zegt:

“Met de term journaling wordt verwezen naar de gewoonte om dagelijks een dagboek of logboek bij te houden, een journal dus. Door elke dag te schrijven blijven allerlei inzichten, ideeen, acties, voornemens bewaard én oefen je je pen.”

 

Aangezien ik vorig jaar als ambitie uitsprak om meer te willen schrijven, en ik met steeds meer mensen sprak die een journal bijhouden om hun doelen te bereiken, ging ik ook op zoek naar een journal die me aansprak. En toen kwam Tanja’s 13 week journal op mijn pad 🙂

 

De eerste indruk

Op het eerste gezicht vond ik de Day by Day journal er mooi uitzien. Een rustige cover in het zwart met in oranje letters de titel “Day by day”

De ondertitel is: Day by Day: Your 13 week Journaling companion by Better Journaling ©

Na een week gebruik merkte ik dat de glanzende buitenkant niet zo handig is. Je ziet er vette vingers op en ook gaan de hoekjes snel kapot (omdat het een paperback voorkant is. Voordelig daaraan is dat de journal licht is, met een ‘echte boekcover zou de journal een stuk zwaarder zijn.

Tanja gaf al aan dat de papierkwaliteit van deze testversie niet helemaal naar haar zin was, dus ik denk dat daar wel verbetering in komt in de volgende versie.

Better journaling 13 week journal

De schrijfruimte per bladzijde vind ik ruim voldoende. Ik heb slechts een (hele drukke) week ruimtegebruik gehad. Met alle ideeën en dingen die ik wil doen (oja en alle privézaken rondom de verhuizing zette ik er ook in) is dat een klein wonder 🙂

Elke week of elke dag journal bijhouden?

Dagelijks of wekelijks journalen?

Al snel kwam ik er achter dat dagelijks een journal bijhouden niets voor mij is. Als je de hele dag werkt, reistijd hebt met files, eten, sporten, sociaal leven en regelmatig werkt in de avonduren zoals ik, ben je blij als je voor 12 uur op bed ligt. Dus sprak ik met mezelf af om elke donderdag (mijn SocialBee dag) mijn journal bij te houden. Daar ben ik nu bijna een maand mee bezig. Vorige week was ik naar een event bij YouTube, dus heb ik mijn ‘huiswerk’ op zaterdag ingehaald.

Learnings tot nu toe

  • Ik ben niet goed in dagelijks dingen bijhouden. Wekelijks is wel te doen.
  • Door je jaardoelen op te schrijven én regelmatig te reviewen, hou je focus
  • Door het journalen krijg ik meer inzicht en rust
  • Het helpt me om dingen die ik niet durf uit te spreken, wel op papier te zetten
  • Grote ambities lijken op papier realistischer

Hoe nu verder?

Ik blijf doorgaan met mijn journal. In mijn jaardoelen heb ik (naast toch een sportief doel;)) een groot doel opgeschreven: Minimaal 2 nieuwe klanten voor SocialBee.

Ik zou graag aan de slag gaan voor 2 mooie merken die nog niet zo bekend zijn. Het liefst in de sport- of reisbranche. Omdat reizen en sporten twee grote passie van me zijn (voor een indruk zie mijn Instagram).

Waarmee kan ik helpen? Ik kan adviseren en helpen bij het maken van een contentstrategie, adviseren over welke social media kanalen werken en hoe je deze effectief inzet om je naamsbekendheid te vergroten. En ik krijg energie van schrijven. Dus wil ik meer interviews gaan doen en bloggen. Mijn sterke kant bij schrijven is om ingewikkelde zaken begrijpelijk te maken.

Werk je bij een merk en wil je eens met mij koffie drinken? Ik kom graag eens op een donderdag langs 🙂

 
There are no comments

Add yours