Nieuwe opties voor LinkedIn bedrijfspagina’s

LinkedIn is flink bezig met updates voor profielen, groepen en pagina’s. Nadat de LinkedIngroepen al veel wijzigingen kregen, zijn nu de LinkedIn bedrijfspagina’s aan de beurt. Een LinkedIn bedrijfspagina maak je aan voor updates over je bedrijf. Een mooie manier om via LinkedIn een interessante zakelijke doelgroep te bereiken. In deze blog zet ik een aantal wijzigingen voor de LinkedIn bedrijfspagina’s op een rij.

Nieuwe mogelijkheden bedrijfspagina

Sinds de nieuwe lay-out die in november 2018 is uitgerold, kun je een aantal nieuwe dingen. Mijn top 3 favoriete nieuwe functies:
🙌🏼Kopregel toevoegen aan je pagina
🙌🏼Call to Action toevoegen aan je pagina
🙌🏼Bedrijfspagina beheren via mobiele app (aangekondigd)

Kopregel voor bedrijfspagina

Net als in persoonlijk LinkedIn-profiel kun je op bedrijfspagina’s een kopregel toevoegen. Hiervoor heb je maximaal 120 tekens. Wil je dat het op 1 regel past? Gebruik dan maximaal 80 tekens.
Wat je hierin kunt zetten? Denk bijvoorbeeld aan jouw diensten, waar mensen jou voor kunnen inhuren of welke unieke voordelen jouw bedrijf biedt.
LinkedIn bedrijfspagina medewerkers updates

Call to Action

Beschikbare Opties:
◦ Inschrijven
◦ Lid worden
◦ Meer informatie
◦ Neem contact op
◦ Website bezoeken
Wat vind je het belangrijkste dat mensen doen? Wil je dat ze zich inschrijven voor je nieuwsbrief? Kies dan voor inschrijven. Gebruik je je LinkedInpagina vooral om bezoekers naar je website te krijgen? Kies dan voor de laatste optie.

Beheer via mobiele app

Helaas heb ik zelf nog geen beschikking over de laatste optie, maar dit wordt momenteel onder Nederlandse LinkedIn-gebruikers uitgerold. Heel handig bijvoorbeeld als je onderweg bent, een update hebt ingepland en nog snel iets wilt wijzigen. Of als je personen of pagina’s wilt taggen in je LinkedIn update. Dit kan vaak niet via planningssoftware.
Heb jij deze handige nieuwe functie al?

Meer LinkedIn wijzigingen

Nog een aantal nieuwe zaken die LinkedIn heeft aangekondigd:
  • Pdf’s en Powerpoint-presentaties delen. Klik hiervoor op het document-icoontje. Dit werkt nog niet op de pagina’s die ik beheer.
  • Events aanmaken! Deze functie is een aantal jaren geleden opgeheven, maar ik weet dat veel bedrijven hier naar uitkijken. Bekijk hier een sneak preview
  • Inzicht in LinkedIn updates van medewerkers. Hiervoor klik je onder ‘Filter by’ op ’employees.’ Deze functie is er al wel, maar werkt uitsluitend voor bedrijven met meer dan 300 werknemers. Hopelijk wordt dit snel uitgerold!
  • Updates van medewerkers delen via je bedrijfspagina (een soort deel-/retweetfunctie). Je kunt dan updates die medewerkers plaatsen, via je LinkedIn bedrijfspagina delen. Ook deze optie werkt nog niet voor de bedrijfspagina’s van kleinere bedrijven. Hier geldt weer: hopen dat dit ook snel beschikbaar is voor kleinere bedrijven!
    LinkedIn bedrijfspagina medewerkers updates