Snapchat boven de 30: Wat zoek je daar eigenlijk?!

https://www.socialbee.nl/wp-content/uploads/2016/07/Snapchat-logo.png

Snapchat is  hot en (ok, op PokemonGo na) de snelstgroeiende app van dit moment.

Het sociale netwerk is gebaseerd op vluchtige berichten die verdwijnen zodra je ze hebt gezien en gekke filters met hondenoren en faceswaps. De introductie van Stories heeft het netwerk relevanter gemaakt en meer dan een messaging app. In je Story kun je berichten  plaatsen (foto’s en video’s van maximaal 10 seconden) die 24 uur te zien zijn.

Snapchat, dat is toch waar tieners naaktfoto’s naar elkaar toesturen? Nou nee, in 2016 heb ik (op 1 uitzondering na) vooral veel leuke dingen voorbij zien komen. Zo neem ik regelmatig nog voor mijn ontbijt een kijkje op de piste in Nieuw-Zeeland waar iemand skiles geeft, wandel ik mee met Emma door het park in Berlijn, en volg ik de vakantie-avonturen van de andere Snapchatters in Turkije, Italië en Zuid-Korea. En hoor ik van mijn 16-jarige nichtje dat ze over is naar 5-HAVO (Jippie!).

My crush on Snapchat
Wat ik er zo leuk aan vind? Het is rauw, in the moment en niet zo opgepoetst als andere social media kanalen. Ok ik gebruik (vooral ‘s ochtends) ook wel eens een filtertje, maar het gaat vooral om het realtime delen. En omdat de stories van anderen ook maar 24 uur zichtbaar zijn, wordt je toch een soort van gedwongen om dagelijks een kijkje te nemen. Dat is het engie nadeel aan Snapchat: Het is best verslavend. Maar op dit moment is het mijn favoriete sociale netwerk. Het spookje heeft zelfs een plekje op mijn homescreen veroverd.

Interessant voor merken?
Merken missen inzicht in de statistieken en veel Nederlandse bedrijven die er actief zijn, weten nog geen volgers op te bouwen. En wie betaalt er voor content die 24 uur later toch weer is verdwenen? Sommige merken weten met influencers of luchtige content leuke interactie te bereiken (Vodafone, TheNextWeb, NOS).

Toch is het een netwerk om in de gaten te houden. Ik ben geen Snapchat-goeroe, maar vind het netwerk de moeite waard om jullie kort een aantal 30+ers op Snapchat te introduceren.  Zodat je zelf ook eens kunt kijken of het iets voor je is.

Dus hier komt ie dan: De Top- 16 met 30+-ers die Snapchat wél snappen (;))

 1. (met stip): PercyTienhooven. Hij snapt op een übergrappige manier over zijn leven, zijn ambities en geeft en passant een inkijkje in het leven van iemand met beperkingen, maar die zich hierdoor niet laat beperken! Zelfs niet met Pokemons vangen. Cheers Percy!
 2. Dim_nl: Geeft een inkijkje in zijn leven, werk (bij Huawei / Honor) en reizen. Wat ik van hem heb geleerd: Durf je twijfels te tonen, het leven is niet altijd rozegeur en maneschijn. Dit maakt je juist mens.
 3. AnKoosman: De auto-snaps heb ik van haar afgekeken (altijd handsfree!) De momenten onderweg naar je werk kun je even gebruiken om te vertellen wat je op de planning hebt. Zij is communitymanager bij ROC Midden Nederland en laat af en toe ook haar leuke mannen aka de Daltons zien. Als je daar niet vrolijk van wordt 🙂
 4. HenkBoshove: Wandelt door het leven als Business Coach in Zwolle. Relativeert, en reflecteert. Neemt je mee op mooie doorkijkjes in de natuur tijdens zijn wandelingen.
 5. FredIjpma. Vertelt dagelijks over zijn werk als jobcoach. Mooi & zingevend werk, en voor de balans is er in de vrije tijd muziek en familie.  Ook bekend van de broodjes op zaterdagochtend en de discotunnel.
 6. SusanAretz: het leven van een foodblogger & kookboekschrijfster gaat niet altijd over rozen (net gevallen en geblesseerd op vakantie, sterkte Susan!). Maar als ze geen zwieper maakt, borrelt ze wat af, toont ze haar goddelijke keukencreaties (jammer dat er nog geen geur op Snapchat zit) en deelt ze familiekiekjes incl. de prachtige kat Starlight.
 7. Elljansen: Bijzonder werk (Ell is beter bekend als Soccerhostess) –ze  doet iets met voetbal. Daar snap ik dan weer niet zo veel van, leg je het me een keer uit Ellen? Ze snapt over haar werk, lipstick en het leven (inclusief First World Problems) in Ulft. Topwijf met ballen die villein mensen kan fileren.
 8. EljaDaae – Werk en business, familiesnaps en social media tips. Oja en tijdens TheNextWeb Conference heeft ze Casey Neistat ontmoet. So. Jealous. Elja…
 9. KirstenJassies – Trainer social media en ze neemt je mee naar locaties waar ze trainingen geeft over bloggen, Instagram en Snapchat. Heeft ook al mooie lipstick.
 10. EmmaBerlijn – Emma woont sinds 2013 in Berlijn met Kees en de katten. Neemt je mee wandelen door het park en spijkert en passant je Duits bij (wat is Kneipe ook alweer, Emma?). Oja en ze heeft een topblog www.wattedoeninberlijn.nl. (Sorry Emma dat ik je tot dertiger heb gebombardeerd, wat je nog laaaaang niet bent. Maar je blijft in het rijtje staan als volgtip:))
 11. MoniekFaas – Werk, golf & fun. En weer lipstick. En natuurlijk de mooie katten. Ik ben daar fan van 🙂
 12. Rensdemens – Koffie (bijna altijd met zon) in de ochtend. Werkt bij de mediacentrale in Groningen (RTV Noord) en toert veel redacties van andere media af. Snapt de nieuwe mediawereld erg goed. En je ziet wat van het Groningse landschap door zijn fietstochtjes.
 13.  Han-Altena – Voice over artist (wat een stem!), doet videoproducties, en snapt over Westervoort en omgeving. Toch handig die geofilters op Snapchat, wie heeft er nog bio’s nodig?
 14. DaveGroenland (nog zo’n man met een stem!) maar doet hier alleen privé en op Snapchat grappige dingen mee. Soms hoor je Gerard Joling, soms Mark Rutte, maar toch is het Dave. Die een bijzonder beroep heeft: Hij werkt bij de thuiszorg. En deelt grappige momenten uit zijn vak. Topgozer.
 15. LisaNevesG– werkt als woordvoerder voor mooie clubs. Heeft een zwak voor architectuur en infrastructuur. Schiet en deelt veel mooie plaatjes tijdens treinreizen en reist heen en weer tussen Genève en Amsterdam. Nog een topwijf met ballen, bovendien erg gezellig.  Eerder dit jaar gingen we koffiedrinken en kwam ik pas 4 uur later thuis!
 16. Dbenshachar – Daphne is social media manager, maakt in haar vrije tijd video’s voor YouTube en wandelt. En deelt af en toe snaps. Vooral als we samen bezig zijn met opnames voor SocialMediaStories. Daphne is namelijk mijn ‘partner in crime’ van ons YouTubekanaal SocialMediaStories. Je wekelijkse portie social media nieuws in videovorm. En regelmatig bezoeken we toffe events waar we aftermovies van maken. Check het op ons kanaal: www.socialmediastories.nl
 17. En mocht je mij willen volgen op Snapchat, dan kan dat ook: @lydiavdbrink. Mijn snaps gaan over mijn leven, mijn werk als communitymanager en hardlooprondes. In september loop ik de Dam tot Damloop voor het Heartlifeteam / de Hartstichting en ik heb het gekke plan opgevat om te gaan trainen voor de Amsterdam Marathon op 16 oktober. Zo, dan staat het maar op internet.

Heb je leuke tips voor andere 30+-ers op Snapchat? Laat maar weten in de comments!

 

 
There are 8 comments

Add yours
 1. Percy

  Snapchat is echt te gek. Ik had NOOIT verwacht dat ik daar zo actief zou zijn. Ik voelde me te oud… En mezelf filmen dagelijks? Why? ANGST!

  Toch gedaan (dankzij mijn zusje van 15) en ik moet zeggen; snapchat is voor HET social media kanaal waar ik diepe connecties met mensen heb.

  Facebook is ook leuk hoor, maar ook heel veel ruis, linkjes, filmpjes NIET van de mensen die ik volg etc. Op snapchat weet je 1 ding zeker: Wat je ziet is van die persoon. Thats it.

  Ja, dat zorgt ervoor dat er ook een hoop bullshit te zien is maar de lijst die je hier hebt opgesteld geeft aan dat er inderdaad een hoop moois te zien is!

  DANK voor deze lijst Lydia. Zeer nodig voor ons ‘oudjes’ 😉

  DOEG,
  Percy

  p.s. Ik vind de snapchats van Arnold Schwarzenegger ook echt lachu en leuk om te zien. Vooral nadat ik zijn bio had gelezen. Best wel een coole gast. Zijn snap = arnoldschnitzel

 2. Femke Akkerman

  Snapchat, zeker verslavend ja, maar wel het meest sociale medium als je het mij vraagt, ook al denken mijn fysieke vrienden die naast mij op terras zitten daar anders over.

  Nummer 1 Percy is ook zeker mijn favoriet. Ik mis in dit lijstje:
  – sophievdmeeberg (bekend om haar föhn-scenes en ik vind dat het een toffe chick is)
  – VEVADAN (Belgische dame met natuurlijk prachtig taaltje en laatst meet & Greet met aantal andere Snapchatters wat ze heel leuk doet)

  Ook meestersander en kimbosmann, maar weet niet zeker of zij 30+ zijn.

  Ik ben FemkeAkkerman trouwens, ook (bijna) dagelijks actief op Snapchat. Volg je mij terug Lydia?


Post a new comment